Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Van Glasgow tot Noorderwijk

GP

Op dinsdag 15 augustus betwisten heel wat toppers van het vrouwenpeloton de Grote Prijs Yvonne Reynders in Noorderwijk.

Deze wedstrijd is samen met 4 andere Vlaamse UCI-koersen een onderdeel van de SKM Ladies Cycling Cup. De naam van ex-wereldkampioen Yvonne Reynders, die uiteraard het peloton op gang vlagt, geeft deze koers nog extra aantrekkingskracht.

Gretig om te starten is alvast thuisrijder Sanne Cant, die vorig jaar fel werd toegejuicht op de door het noodweer afgelaste eerste editie van de GP.

Ook de winnaar van de laatste editie van de SKM Ladies Cycling Cup, Marthe Truyen, is erbij, evenals voormalig Belgisch kampioen Kim De Baat en Julie De Wilde. Het spreekt vanzelf dat het team van Fenix-Deceunick een van de sterkste blokken zal zijn.

AG Insurance-NXTG U23 brengt hardrijdster Febe Jooris in stelling, die voor België deelneemt aan het WK tijdrijden bij de elite. In totaal komen een achttal WK-gangers aan de start, met ook nog Cant, Truyen, De Wilde, Teruel, Maoz en Kröger. In de kleuren van Israel Premier Tech Development (Zwitserland) start Ori Bash Dubinski, Israëlisch kampioenen U23 op de weg en in de tijdrit.

Naast de teams van Fenix-Deceunick en AG Insurance-NXTG U23 sturen onder meer ook Cofidis Women Team (Fr), Parkhotel Valkenburg (Ned); Dualor-Chevalmeire (Bel), Torelli (Irl) Baloise Wallonie Bruxelles Ladies (Bel), ASD Women Cycling Project (Ita), Carbonbike Giordana (Bel), Cycling Team Belco/Van Eyck (Bel) en DD Group-Isorex-Noaqua Cycling Team (Bel) een sterke afvaardiging naar Noorderwijk. 

GP

Deel dit artikel